Nu sunt actriță, sunt doar blondă.

Blonde, un film despre Marilyn Monroe, aflat pe locul întâi astăzi în top 10 Netflix, sau despre Ana de Armas care descrie singură ce se va întâmpla probabil de acum înainte cu imaginea sa: ,,Știu ce secvențe vor deveni virale și este dezgustător. Mă deranjează doar să mă gândesc la asta. Nu pot să le controlez: nu poți face nimic pentru a controla ceea ce fac ei și cum decontextualizează anumite lucruri.,,

Astrologic vorbind, dacă ne uităm atent pe hărțile lor natale, vom găsi o singură poziție remarcabilă comună și aceea este cea a Lunii Negre ori Lilith, cum vreți să o denumiți. Ups! Nasoală treabă. Aceasta se află în Leu făcându-și protagonistele să alerge după statutul de regină cinematografică, chiar dacă nu acesta este visul lor real, ci mai degrabă este o teamă ascunsă, de a nu duce o viață prea comună, făcând parte din pleavă. Dacă Marilyn avea acest marcaj pe casa întâi, a corpului fizic, devenind astfel un sex simbol, la Ana nu cunoaștem ora de naștere astfel încât rămâne de văzut ce domeniu din viața sa își va spune cu timpul cuvântul. Cert este că deja bărbații din viața ei, Marc Clotet – actor spaniol, David Victori – regizor și scenarist spaniol, Flanklin Latt – impresar american, Alejandro Piňe­iro Bello – pictor cubanez, Ben Affleck – actor și regizor american sau Paul Boukadakis – director Tinder, respiră prin toți porii rampe de lansare pentru dornica actriță de atenție și aplauze prelungite la Hollywood. Cu un Marte natal în Vărsător nici nu este de mirare că atrage astfel de bărbați, ba mai mult aspectele pe care acesta le face cu Pluto, Soarele, Jupiter, Mercur și Lilith rămâne de văzut dacă Jamie Lee Curtis are dreptate și Ana de Armas va ajunge ca ,,Sophia Loren, una dintre acele rare senzaţii internaţionale!“ 

Pe mine una, filmul nu m-a impresionat, ba dimpotrivă m-a plictisit. N-am găsit nici o biografie demnă de luat în seamă. N-am descoperit nici măcar acea latură sensibilă a divei blonde pe care s-au străduit atât de mult să o scoată la iveală cu excepția poate, a personalității sale bipolare pe care au lăsat-o să iasă la iveală, însă fără profunzimea necesară. Toata pelicula pare a dori să scoată în evidență sexismul, umilirea, lipsa talentului hollywoodian, etc.. Un accent prea mare pus pe defectele divei și ale celor din jurul ei, a traumelor, care de altfel sunt lăsate la voia întâmplării ca și când asta i-a fost soarta și basta. Sorry, din punctul meu de vedere nu i-aș da nici nota 4.

Una peste alta, nu putem critica un Biopic. Un Biopic rămâne un Biopic, inexact, incorect, cu cât procentaj de ficțiune îi este necesar regizorului, cu narațiune din belșug, poate chiar prea din belșug, bazat pe fel și fel de subiecte controversate astfel încât poate cu ușurință dezamăgi.

Cosmina Duba, 02.10.2022

notă autor: tot ce este subliniat în text te va duce cu un simplu click la informații suplimentare, care film, care actriță, care hartă ori ce este un Biopic, explicat simplu și la obiect.

Lasă un comentariu