Raza Soarelui, cale spre mantuire

Raza_Soarelui-300x199Trecerea Soarelui prin semnul Sagetatorului, ne-a tot indeamnat la credinta, la transcederea granitelor mentale cu scopul descoperiri de noi sisteme de referinta, noi viziuni pentru crezul nostru interior.

Traim cum bine stim intr-o lume materialista si ne confruntam zi de zi cu fel si fel de mentalitati invechite pe care le purtam in mentalul nostru individual, dar si colectiv. Soarele stimuleaza fortele vitale in timpul tranzitului sau si ne faciliteaza prin post, rugaciune, sau alte metode de curatire spirituala, intelegerea necesitatii unei regenerari, renasteri cat mai profunde.

Sagetatorul formeaza impreuna cu semnul zodiacal al Gemenilor, axa cunoasterii, prin analogie si casele III / IX, de unde putem constata ca impletirea destinului individual cu elemente din cel social pleaca din interiorul simturilor sintetizate de semnul Gemenilor. Acele dorinte de schimbare nascute la momentul de tranzit al Soarelui prin semnul Gemenilor (casa III-a), sunt scoase la suprafata si intelese profund in momentul tranzitului Soarelui prin Sagetator (casa IX-a). In felul acesta omul devine mai matur , mai intelept si mai supus unei forte superioare, unui plan divin prin cunoastere si credinta.

In curand, Soarele va intra in cel de-al zecelea semn zodiacal, Capricornul, urcand astfel in cel mai inalt punct al Zodiacului, prin analogie si Casa X-a, casa denumita si Casa Tatalui, fizic sau celest sau Casa Autoritatilor, sociale sau divine. Din acest moment putem spune ca incepe procesul propriu zis al renasterii pentru cei ce au trait cat mai pur perioada premergatoare acesteia. Acum avem sansa scoaterii din adancurile inconstientului parti din continuturile sale, in constient, curatand astfel fie in parte, fie total (mantuirea), fapt implinit de Mantuitorul Isus Hristos. Construind axe analogice axei Rac – Capricorn, Casele IV / X, vom fi inspirati pentru actiuni viitoare, tinand cont de tranzitul Solar: inconstient – constient, vulnerabilitate – putere, familie – cariera, mama – tata, nastere – moarte, subteran – inaltimi, superficial – responsabil, sufletul propriu – sufletul colectiv, casa proprie – casa autoritatilor, schita corpului – schita vietii, s.a.m.d..

Apostolul Pavel in Romani 6:2 – 11: „Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului; caci cine a murit impreuna cu Hristos, credem ca vom si trai impreuna cu El, intrucat stim ca Hristosul inviat din morti, nu mai moare: moartea nu mai are nici o stapanire asupra Lui. Fiindca prin moartea de care a murit, El a murit pentru pacat, odata pentru totdeauna; iar prin viata pe care o traieste, traieste pentru Dumnezeu. Tot asa si voi insiva, socotiti-va morti fata de pacat, si vii pentru Dumnezeu, in Isus Hristos, Domnul nostru.”

Aceleasi indemnuri: sa traim detasat, intelept, sa ne desprindem din patima dorintelor si mai ales sa traim prin a fi, prin a ne exprima curat si cu bucurie  (in Hristos).

Simbolul sabian al gradului 0* Capricorn este: PAPA BINECUVANTANDU-L PE CREDINCIOS, reprezentand acea persoana sau societatea ce va fi binecuvantata in urma slujirii unei puteri superioare. Cei ce au muncit cu ei insisi slujind unei credinte, vor fi binecuvantati asemeni credintei lor, iar perioada ce va urma va fi una de concretizare, de metamorfozare.

Saturn, stapanul Capricornul guverneaza pielea, cel mai mare organ din corpul uman, sustinand toate organele, oasele, musculatura, etc.. Stiind ca „ceea ce este sus, este si jos”, sau „precum in cer asa si pe pamant”, putem deduce foarte usor ca si la nivel spiritual aici se afla intreaga putere divina de care putem dispune. Dintii sunt guvernati la randul lor de Saturn si au utilitate practica, cu ajutorul lor noi mestecam mancarea „cea de toate zilele”, dar si o viziune simbolistica la nivel spiritual, caci tot zilnic ar trebui sa mestecam intamplarile noastre, trairile noastre, care reprezinta hrana spirituala „cea de toate zilele”.

In fiecare an sarbatorim nasterea Mantuitorului Isus Hristos, sarbatorim Craciunul, ne deghizam in Mos Craciun pentru bucuria copiilor nostri, oferim cadouri, iesim cu prietenii, suntem veseli si binedispusi, dar suntem noi oare constienti de posibilitatile acestor zile in care Raza Soarelui ne lumineaza calea spre mantuire?

„El, Fiul Domnului si Crai

Al stelelor de farmec pline

De-atunci cu drag, la voi, din Rai

Cu fiecare iarna vine! …”

din poezia Nasterea Mantuitorului, de Ion Creanga

de Cosmina Duba, decembrie 2010

Lasă un comentariu